Schade aan het wegdek van de snelweg A50 tussen Arnhem en Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Schade aan het wegdek van de snelweg A50 tussen Arnhem en Apeldoorn. © Gerard Burgers

Files keren terug en dan óók nog wegwerkzaamheden: waarom? ‘Soms kan het niet anders’

Wat? Wegwerkzaamheden nu het juist drukker wordt op de weg doordat mensen weer dagelijks naar kantoor gaan? Die vraag spookt bij veel automobilisten door het hoofd. Volgens Rijkswaterstaat in Oost-Nederland en de provincie Gelderland zijn daar logische verklaringen voor.

9 reacties

 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Fietsen, ook elektrisch kan een oplossing zijn. Reiskostenvergoeding gaat over afstand, niet over vervoermiddel. En ja, elk jaar rond september is het raak, dan worden kennelijk de gelden beschikbaar gesteld, van enige afstemming is lang niet altijd sprake.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Dat kan toch niet. Volgens het CPB zou er meer thuis gewerkt worden , ook na corona en zijn wegverbredingen etc.. niet meer nodig. Dus waar komen die files nou toch vandaan? Blijkbaar stond de Nederlander er toch weer naar te snakken om weer in de file te staan. Week na de versoepeling was het al weer raak. Kun je de werkgever wel de schuld geven, maar er zit een percentage op de weg, die wél een keuze hebben om later te gaan, maar er toch bewust voor kiest om de file te laten groeien.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Dus de wegwerkers met kinderen kunnen dan nooit op vakantie, ga jij dan wegwerker worden Tony? Lijkt je dat wat, ze kunnen nu al nauwelijks aan personeel komen.
 • Ruud Berns

  1 jaar geleden
  Tony Peters, dus volgens u alle werkzaamheden in de vakanties plannen. Ben bang dat RWS dan nogal wat personeel en materieel tekort gaat komen in die paar weken. Niet zo slim hè?
 • Tony Peters

  1 jaar geleden
  RWS is een ster in plannen. Zie bijvoorbeeld onlangs de A12 Utrecht - Gouda. Ipv in de zomer- of herfstvakantie, midden in september.
 1. Oscarcampagnes onderzocht na verrassende nominatie To Leslie

  Oscarcam­pag­nes onderzocht na verrassen­de nominatie To Leslie

  The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, gaat de campagnevoering onderzoeken na verbazing over de nominatie van actrice Andrea Riseborough (To Leslie). Ze werd eerder deze week genomineerd voor de prijs voor beste actrice, terwijl ze eerder niet op het het lijstje van grootste kanshebbers voor een nominatie stond. Daardoor vroegen critici zich af hoe het kan dat Riseborough uit het niets werd genomineerd.