Sil van der Woerd bij een tekening van de Syrische vluchteling Khattar Shaheen, te zien in de muziekclip 'Mantra', over de oversteek van vluchtelingen.
Volledig scherm
Sil van der Woerd bij een tekening van de Syrische vluchteling Khattar Shaheen, te zien in de muziekclip 'Mantra', over de oversteek van vluchtelingen. © Marc Pluim

Filmmaker verlaat Hollywood en kiest voor Arnhem (video)

ARNHEM - Filmmaker Sil van der Woerd (34) werkte drie jaar in Hollywood, maar koos voor een andere stad: zijn eigen Arnhem.

 1. LIVE | Spanje van plan tanks te sturen naar Oekraïne, VS levert wellicht langeafstandswapens
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Spanje van plan tanks te sturen naar Oekraïne, VS levert wellicht langeaf­stands­wa­pens

  Spanje is van plan tussen de vier en zes Leopard-tanks naar Oekraïne te sturen. Dde Verenigde Staten bereiden nieuwe militaire hulp voor Oekraïne voor die naar verwachting voor het eerst raketten met een groot bereik bevat. En: EU-landen hebben Brussel duidelijk gemaakt dat het Oekraïne geen valse verwachtingen mag scheppen over een lidmaatschap van de Europese Unie. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.
 2. Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

  Onderwijs­mi­nis­ter sluit smartphone­ver­bod in de klas niet langer uit

  Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.