Volledig scherm
Het verkeer tussen Arnhem en Wageningen is nog ernstig vertraagd © DG

Flinke vertraging op A12 door brand in vangrailmaaier

EDE - Eenbermmaaier – een grote grasmaaier die onder de vangrail van snelwegen kan maaien– is donderdagochtend in vlammen opgegaan langs de A12, ter hoogte van afslag Wageningen. Daardoor waren enige tijd twee van de vier rijstroken richting Utrecht afgesloten. Het verkeer tussen Arnhem en Wageningen moet nog rekening houden met een vertraging van 45 minuten.

Brandweerlieden hebben de brand geblust en het uitgebrande voertuig wordt geborgen. Rond 07.45 uur werd één afgesloten rijstrook vrijgegeven.Het is niet bekend wanneer de hele rijbaan vrijgegeven wordt.

Vertraging
Verkeer op de A12 richting Utrecht moet door de gedeeltelijke wegafsluiting rekening houden met forse vertraging. Op het hoogtepunt stond er 13 kilometer lange file, vanafafrit Oosterbeek(60 minuten vertraging).

Weggebruikers uit de richting Arnhem werden geadviseerd om te rijden via de A1. Omdat het ook op die weg erg druk werd, is het omleidingsadvies weer ingetrokken.

Oorzaak
Het is niet bekend hoe de vangrailmaaier vlam heeft kunnen vatten. Ook is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan het asfalt is. Niemand raakte gewond.

Volledig scherm
De uitgebrande bermmaaier. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
© Rijkswaterstaat/Twitter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.