Volledig scherm
Het centrum van Zevenaar. © Kees Verschuuren

Fonds voor opknapbeurt centrum Zevenaar van de baan

ZEVENAAR - Zevenaar reserveert toch geen 1 miljoen euro voor opknap van het centrum. Coalitiepartijen Lokaal Belang, PvdA en D66 voelen niets voor het instellen van 'aparte potjes' voor de opknapbeurt. Tot verbijstering van de VVD.

De liberalen kwamen in juni met het voorstel om 1 miljoen euro te reserveren voor een centrumfonds.

Opknappen
Met dat bedrag, was het idee, kon een begin gemaakt worden met het opknappen van het Zevenaarse winkelhart. Eind juni leek een raadsmeerderheid voor dit plan. Maar coalitiepartijen Lokaal Belang, PvdA en D66 kwamen bij de behandeling van de meerjarenbegroting met het voorstel om het centrumfonds te schrappen. „Een machtsspel", volgens VVD-fractievoorzitter René Teunissen.

Begroting
Bij de behandeling van de meerjarenbegroting, afgelopen woensdag, noemde Teunissen de coalitie onder meer 'megalomaan' en 'onbetrouwbaar'. Hij erkent dat dit stevige termen zijn. „Waar het om gaat is dat je afspraken maakt en dat er daarmee een basis ligt om die afspraken te realiseren", zegt Teunissen.

Keuze
Wethouder Anja van Norel, portefeuillehouder voor onder meer het centrum, noemt het schrappen van het fonds 'puur financieel technisch'. „Dat is een politieke keuze. Daar ga ik niet over. Voor mij is het belangrijk dat zaken in het centrum worden opgepakt."