Volledig scherm
20-06-2018: de laatste fase van het doe-het-zelf kip, het slachten. © Eveline Van Elk

Fotografen uit regio in de race voor de Zilveren Camera Publieksprijs

NIJMEGEN - Fotografen Eveline van Elk uit Bergharen Flip Franssen uit Ubbergen, allebei werkzaam voor De Gelderlander, zijn genomineerd voor de Zilveren Camera publieksprijs. 

Volledig scherm
Drooggevallen oever van de Waal bij Nijmegen. Fietsen komen tevoorschijn en zelfs de damwand die geslagen was voor de bouw in 1936 is weer te zien. © Flip Franssen

Het is voor het eerst dat het publiek kan stemmen over Nederlands belangrijkste fotoprijs. Van Elk werd genomineerd met haar reportage over de doe-het-zelf-kip. Ze volgde samen met een verslaggeefster hoe een gezin uit Vught een eigen kip groot bracht en vervolgens liet slachten. 

Flip Franssen bracht op zijn eigen wijze in beeld hoe afgelopen zomer de Waal een historisch laag punt bereikte en de bodem steeds meer zichtbaar werd. 

Zowel Franssen als Van Elk waren beiden ook genomineerd in een aparte categorie van de Zilveren Camera. Van Elk werd derde in de categorie ‘Nieuws Regionaal-Serie’ en Franssen behaalde ook de derde plek in de categorie Nieuws Regionaal-Enkel. Stemmen op de Zilveren Camera Publieksprijs kan hier tot en met 24 maart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsangsten tijdens overval op boerderij Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Doodsang­sten tijdens overval op boerderij Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?” schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.