Volledig scherm
© ED

Foutje met wintertijd: Arnhemse parkeerders betalen uur extra

ARNHEM - Parkeerders in Arnhem hebben sinds zondagmiddag een uur extra betaald, omdat de parkeerautomaten in de stad een uur achter liepen. Door een fout met de wintertijd werd op afstand de verkeerde tijd ingesteld. Parkeerbedrijf Arnhem zet alles op alles om de problemen te verhelpen, zegt directeur Ad van Oirschot.

In het Arnhemse centrum staat de klok maandag sinds het begin van de middag weer goed, de rest van de stad volgt snel, aldus Van Oirschot.

Telefoontjes
De problemen kwamen aan het licht toen zondag om 12.00 uur de periode voor betaald parkeren begon. Het parkeerbedrijf heeft veel telefoontjes gehad over de verkeerd ingestelde automaten. In totaal staan er in Arnhem honderd automaten.

Onvrede
Sommige consumenten hebben een uur te veel betaald, anderen belden met het Parkeerbedrijf. „Er was veel onvrede", aldus Van Oirschot, die nog niet weet hoe het parkeerbedrijf omgaat met te veel betaald parkeergeld. Het uurtarief in Arnhem is 2,85 euro. Als gevolg van de problemen is er niet gecontroleerd op onbetaald parkeren.

De wintertijd gaat zondag 30 oktober in. Dan wordt de klok een uur teruggezet.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
22'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
21'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
80'
0-1
FC TwenteTWE
away logo