Volledig scherm
VVD logo

Fractieleider VVD Cuijk aan de kant gezet

CUIJK- Liesbeth van Heeswijk is op een zijspoor gezet als fractievoorzitter van de VVD in Cuijk.

Raadslid en oud-wethouder Willemieke Vervoort is donderdagavond door de Cuijkse VVD benoemd tot nieuwe leider van de liberalen in de Cuijkse gemeenteraad. Dat is de uitkomst van crisisberaad donderdagavond binnen de VVD, waarbij ook VVD-wethouder Maarten Jilisen aanwezig was. De VVD behoort in Cuijk met 3 zetels tot de coalitie, goed voor 12 van de 19 raadszetels.

Boos en teleurgesteld
Nadat bekend werd dat de raadsleden Vervoort en Rob Gertsen niet meer met Van Heeswijk als voorzitter verder wilden, stapte de Hapse diezelfde donderdagavond nog boos en teleurgesteld op. Ze gaf de aanwezigen aan bedenktijd te willen hoe verder.

Werkwijze
Aanleiding voor de breuk is, zegt regionaal VVD-voorzitter Holger Rodoe, 'een verschil van mening over de werkwijze binnen de Cuijkse fractie'. „Politiek gezien zijn er geen meningsverschillen", zegt Rodoe, die bij het fractieoverleg was. Of Van Heeswijk, na aan de kant geschoven te zijn, als 'gewoon' raadslid voor de VVD wil aanblijven tot de eerstvolgende raadsverkiezingen in het voorjaar van 2018 of dat zij op eigen titel haar raadszetel bezet, is onduidelijk.

Lees meer over de machtsstrijd binnen de VVD in Cuijk, en de reacties daarop, in de Gelderlander van zaterdag 15 oktober of in de e-paper.