Volledig scherm
© Thinkstock

Gault&Millau presenteert vandaag nieuwe gids

UTRECHT - Na de Lekker is het de beurt aan de Gault&Millau-gids om de punten uit te delen aan de restaurants. De culinaire gids en de bijbehorende awards worden vandaag bekendgemaakt.

De Gault&Millau, concurrent van de Michelingids, maakt de prijswinnaars maandagmiddag bekend in de Utrechtse Jaarbeurs op de vakbeurs Gastronomie-Fine Food Professional.

Prijzen
De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar' en 'Restaurant van het Jaar'.

Nieuwe vermeldingen
We weten al wel dat in die gids 37 nieuwe vermeldingen staan 32 restaurants uit de gids zijn verdwenen. De top, dat wil zeggen restaurants met 16 punten of meer, telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.

Nieuwkomers
De hoogst genoteerde nieuwkomers zijn Tribeca in Heeze van Jan Sobecki, The White Room in Amsterdam van Jacob-Jan Boerma en Arturo Dalhuisen en Meliefste in Wolphaartsdijk van Thijs Meliefste, zo meldde Gault&Millau alvast.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo