Volledig scherm
Arnhems wethouder Anja Haga. © Marc Pluim

Gebrek aan vertrouwen in wethouder Haga blijkt storm in glas water

ARNHEM -De Arnhemse gemeenteraad was maandagavond even in rep en roer nadat Arnhemm Centraal herhaaldelijk uitsprak geen vertrouwen meer te hebben in wethouder Anja Haga (ChristenUnie). Het gaat de lokale lijst om haar daklozenbeleid en haar houding ten opzichte van azc Elderhoeve in Arnhem-Zuid.

Het college van burgemeester eiste van Arnhem Centraal-leider Lea Manders dat zij haar woorden zou intrekken of de daad bij het woord zou voegen door een motie van wantrouwen in te dienen. Dat weigerde Manders: „Ik ben vrij in mijn doen en laten. Wij willen werken aan herstel van vertrouwen.”

Geschorst
Op verzoek van het CDA werd de raadsvergadering over de meerjarenbegroting geschorst. „Ik weet niet wat ik hier mee moet”, aldus fractieleider Gerben Karssenberg. D66-leider Sabine Andeweg noemde Manders’ opstelling ‘bizar’.

Conclusie
Uiteindelijk was de conclusie dat Arnhem Centraal wél vertrouwen heeft, omdat er geen motie werd ingediend. Daarmee was de kous afgedaan.

Excuses
Bij een motie van wantrouwen aan het adres van Haga zouden B en W die beschouwen als een motie gericht aan het complete college van burgemeester en wethouders.De ChristenUnie eist excuses van Manders over de bijbelteksten die zij uitspraak aan Haga’s adres. „Dit is een aanval op de wethouder als christen”, aldus fractieleider Addy Plieger.