Volledig scherm
Hans van Manen bij de Brouwersgracht. Foto William Hoogteyling

'Gedoogvissen' Veenendaalse gracht blijven zwemmen

VEENENDAAL - De 'gedoogvissen' van de Veenendaalse Brouwersgracht mogen voorlopig blijven. „Op dit moment zien wij geen aanleiding om de huidige situatie met de vissen in de Brouwersgracht te wijzigen”, aldus de gemeente.

Het gaat goed met de goudvissen en goudwindes die Hans van Manen dit voorjaar op eigen initiatief uitzette in de stadsgracht. De Veenendaler kan vanaf zijn balkon de goudkleurige bewoners makkelijk onderscheiden. „We hebben dit voorjaar 280 vissen uitgezet. Daarvan zijn er maar vier doodgegaan. Je ziet hoe goed ze gegroeid zijn. Ze hebben het prima naar hun zin.”

Attractie
Van Manen mag trots zijn op de attractie die het stukje Brouwersgracht tussen Zwaaiplein en Thoomesplein is geworden. Slechts heel weinig passanten kunnen de verleiding weerstaan om even naar de vissen te kijken. Moeders met kinderen kijken graag toe wanneer Van Manen de vissen voert.

Blijven
De gemeente was aanvankelijk niet zo blij met dit 'burgerinitiatief' omdat het niet duidelijk was of dat wel paste in de onderhouds- en beheerplannen van Veenendaal. In augustus werd gemeld dat de gemeente het een paar maanden in de gaten zou gaan houden.

Donderdag meldde de gemeente dat de vissen kunnen blijven. De initiatiefnemers zijn wel zelf verantwoordelijk voor de vissen. Buitendienstmedewerkers van de gemeente controleren regelmatig de gracht.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo