Volledig scherm

Gedupeerde parkeerders kunnen Arnhem mailen of schrijven

ARNHEM - Parkeerders die in de periode van zondag tot en met dinsdag een uur te veel hebben betaald bij een parkeerautomaat als gevolg van de te vroeg ingestelde wintertijd, kunnen dat bedrag terugkrijgen door een brief of een mail naar de gemeente Arnhem te sturen.

Arnhem maakt het bedrag dan over naar de gedupeerde parkeerder.

Fout in software
Door een fout in de software sprong de klok in de100 Arnhemse parkeerautomaten in de nacht van zaterdag op zondag een uur terug naar de wintertijd. De wintertijd gaat echter pas aankomend weekend in. Leverancier Scheidt & Bachmann uit Zoetermeer heeft drie dagen nodig gehad om het euvel te verhelpen. Dinsdagmiddag functioneerden de automaten weer naar behoren.

Automobilisten die gedurende die periode hun auto bij 1 van de 100 automaten hebben geparkeerd werden daarvan de dupe. Zij betaalden in het centrum 2,85 euro en 1,75 in de ring daar omheen.

Mail sturen
Gedupeerden kunnen dat uurtje terugkrijgen door een mail te sturen naar parkeren@arnhem.nl.In dat mailtje moeteen foto van het parkeerkaartje bijgevoegd worden en moet waar de auto geparkeerd stond en het bankrekeningnummer vermeld worden.

Mensen die geen mail hebben kunnen een briefje met het parkeerkaartje of een foto daarvan met een briefje zonder postzegel sturen naar: Parkeerbedrijf Arnhem, antwoordnummer 1595, 6800 WC in Arnhem.Bij vragen kunnen gedupeerde parkeerders bellen met: 0900-1809.

Belparkeren
Parkeerders die met 'belparkeren' hebben betaald hebben geen schade gehad. Bij belparkeren wordt geen gebruik gemaakt van de tijd op de parkeerautomaten, aldus de gemeente.