Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Gedupeerden met kaartje Oktoberfest krijgen geld terug

ARNHEM - De gedupeerden van de Arnhemse versie van het Oktoberfest Niederlande krijgen hun geld terug. Dat heeft organisator Dennis Poland laat weten.

Woedend is organisator Dennis Poland op de drie gemeenten Arnhem, Den Haag en Groningen waar zijn Oktoberfesten Niederlande deze dagen zou neerstrijken. Hij wil de eerste twee steden voor de rechter dagen, omdat ze hun afspraken niet nakomen.

Afspraken
„We hebben afspraken gemaakt, die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Daarvoor hebben we verschillende meetings met de gemeenten gehad", vertelt Poland. „Nu krijgen we te horen dat ons veiligheidsplan niet zou deugen, terwijl de gemeenten zich daar enkele weken geleden nog in konden vinden."

Zienswijze
Na Den Haag en Arnhem heeft Groningen dinsdag besloten om geen medewerking te verlenen aan het Oktoberfest Niederlande. De organisatie krijgt tot woensdagmiddag de tijd om een zienswijze in te dienen, waarin ze Groningen nog op andere gedachten kunnen brengen.

Geld terug voor kaartje
Inmiddels hebben zo'n 1.500 mensen een entreebewijs gekocht voor Arnhemse versie van de drie bierfeesten met schlagermuziek. Bij de Gelderlander regende het mails van gedupeerden die bang zijn dat ze hun geld niet terug krijgen.

„Daar hoeven ze niet bang voor te zijn. Alle mensen die een ticket hebben betaald ontvangen binnenkort van ons een mail, waarin staat hoe ze hun geld terug kunnen krijgen", zegt Poland. „Wij worden nu afgeschilderd alsof we niet betrouwbaar zijn, maar ik vind dat we door de gemeenten in een verkeerd daglicht zijn gesteld. Wij willen dit allemaal netjes oplossen."