Volledig scherm
© Taina Monteiro

Gedupeerden wachten nog steeds op geld Oktoberfest Niederlande

ARNHEM - Gedupeerden van het Oktoberfest Niederlande vragen zich af waar hun geld blijft en waarom de organisatie niet van zich laat horen.Organisator Dennis Poland begrijpt de ophef, maar vraagt om geduld.

Enkele weken nadat de organisatie van het Oktoberfest Niederlande meldde dat iedereen zijn geld terug krijgt, blijft de mailbox van de gedupeerden akelig leeg. „Toch zijn we echt van plan om dit probleem netjes op te lossen”, zegt organisator Dennis Poland.

Mailtjes
Het heeft er alle schijn van de problemen Poland boven zijn hoofd groeien. Op het bericht dat zijn bierfeesten in Arnhem, Den Haag en Groningen niet doorgaan regent het mailtjes bij de organisatie. „We hebben er een heel team opzitten dat heel erg zijn best doet om iedereen antwoord te geven en we hopen die mail er nog deze week uit te doen",zegt Poland.

Vergunningen
Poland wilde de afgelopen weken in Arnhem, Den Haag en Groningen drie bierfeesten houden. De drie gemeentebesturen besloten geen vergunning te verlenen voor de evenementen. Twee weken geleden verzekerde organisator Poland de gedupeerden dat hij zo snel mogelijk zou reageren, maar tot op de dag van vandaag heeft hij dat nog niet gedaan. Behalve met gedupeerde kaartjeskopers moet Poland in de slag met leveranciers. Hij heeft zijn handen eraan vol, meldt hij.

Extra tijd
„Om een voorbeeld te noemen: we hebben uit Den Haag 250 mails gekregen. Hiervan voldeden er 180 niet, waren niet compleet. Dat zelfde beeld hebben we van Arnhem. We moeten de mensen die niet de juiste gegevens hebben gemaild daar op wijzen. De mensen die het wel goed hebben gedaan, moeten we een bevestiging sturen en een informeren over hoe we het probleem verder gaan aan pakken”, legt Poland uit. „We lopen niet weg voor de problemen, maar we hebben wat extra tijd nodig.”

Tros Radar
Het bedrijf Ticketscript verzorgde de kaartverkoop voor Oktoberfest Niederlande. Dit bedrijf is niet verantwoordelijk voor de verkoop van de tickets en verwijst door naar de organisatie van het bierfeest.

Inmiddels is één van de gedupeerde het wachten zat en heeft contact gezocht met de consumentengeschillen en het televisieprogramma Tros Radar.

De gemeente Arnhem bevestigt dat de organisatie van het Oktoberfest Niederlande een bezwaarschrift heeft ingediend tegen de weigering van de vergunning voor het bierfeest.