Volledig scherm
De organisatie Inter-Lokaal neemt het uitbetalen over van de diaconie, dus aan het contant uitbetalen in een envelopje komt een einde. © Paul Rapp

Geen cash geld meer voor daklozen in Nijmegen

NIJMEGEN - De diaconie stopt met het beheer van uitkeringen van dak- en thuislozen en andere Nijmegenaren in de problemen. Daarmee komt een einde aan het wekelijks contact uitbetalen van een deel van de uitkering.

De diaconie - het maatschappelijk werk van de kerk - doet dit twee keer per week in de Lutherse kerk aan de Prins Hendrikstraat.

Rekeningen
Per 1 januari neemt welzijnsorganisatie Het Inter-Lokaal dit over en die werkt niet met kasgeld, maar met rekeningen. Omdat onder de dak- en thuislozen bekend is dat de diaconie ook helpt met raad en daad en soms een extraatje, is het aantal vaste bezoekers toegenomen tot ongeveer 60.

Hulpverleners
Daarnaast weten steeds meer hulpverleners de kerk te vinden. Onder hen huisartsen, GGD, politie, Het Inter-Lokaal en Stichting Barka. Wat de diaconie voor ogen staat, is dat alle instanties die zich bezighouden met de hulp aan dak- en thuislozen in Nijmegen gaan samenwerken in een team van deskundigen, dat twee keer in de week spreekuur blijft houden in de kerk. Het plan voor zo'n expertiseteam is aan de gemeente voorgelegd.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
60'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo