Volledig scherm
Impressie van het hotel dat in Ede gebouwd zal worden. © Kolpa Architecten

Geen hotel van Jaap Venendaal bij CineMec in Ede

EDE - Het hotel dat in de komende jaren moet verrijzen nabij bioscoop CineMec in Ede-Zuid, zal niet worden geleid door Jaap Venendaal. De Edese horecaman is niet langer betrokken bij de bouwplannen,blijkt uit stukken van de gemeente Ede.

Investeerder Green Real Estate gaat nu in zee met een landelijke hotelketen. Welke, wil de gemeente niet zeggen.

Reden
Waarom Venendaal is afgehaakt is voor de gemeente Ede ook onbekend. „Wij hebben alleen contact met ontwikkelaar Green Real Estate", laat een woordvoerder weten.

Fletcher Hotels
Eerder dit jaar werd al bekend dat Venendaal de exploitatie van drie hotels heeft overgedaan aan Fletcher Hotels. Venendaal exploiteert nog wel onder meer Hotel de Wereld in Wageningen, Hotel PTC+ in Ede en de Hof van Wageningen. Venendaal was niet bereikbaar voor commentaar. Dat geldt ook voor Green.

Bouwplan
Het plan voor een hotel in Ede met 120 kamers kwam in 2013 naar buiten. De bouw is lang vertraagd door protesten vanuit de buurt tegen de vergunning. Bioscoopuitbater Gerben Kuipers van Cinemec vreesde dat de bouw zijn bedrijfsvoering in de weg zou zitten. Deze zomer blijken Kuipers en de gemeente er echter samen uit te zijn gekomen. De bouw van het hotel moet volgend jaar kunnen beginnen.

Het nieuws is een flinke tegenvaller voor de gemeente Ede. Venendaal had beloofd in het hotel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Dit gaat niet door.