Volledig scherm
Deltakwartier in Arnhem op archiefbeeld. © Gerard Burgers

Geen sociale huurwoningen na protesten nieuw plan Deltakwartier

ARNHEM - Er komen geen sociale huurwoningen tegenover de koophuizen aan het Haringvliet in de Arnhemse wijk Presikhaaf.Corporatie Portaal Arnhem heeft de plannen voor de buurt Deltakwartier bijgesteld na protesten uit de buurt.

Na overleg met de aannemer en de belegger waarmee Portaal samenwerkt in het Deltakwartier is besloten huurhuizen in de vrije sector te gaan bouwen in plaats van sociale huurwoningen, schrijft de corporatie in een brief die dinsdagmiddag onder bewoners is verspreid.

Overvallen
Aanleiding voor de koerswijziging is protest van de koopwoningeigenaren tegen het voornemen sociale huurhuizen te bouwen, terwijl zij in de veronderstelling waren dat er koopwoningen zouden komen. De buurt voelde zich overvallen door de verandering.

Communicatie
'Zonder enig overleg' zijn de plannen gewijzigd, stelt een afvaardiging van de woningeigenaren. Portaal erkent dat de corporatie tekort is geschoten in de communicatie met de huidige bewoners. Dat is ook de reden waarom de plannen zijn omgegooid, aldus een woordvoerder.