Volledig scherm
Guido © omroep MAX

Geen taart voor trotse collega's Heel Holland Bakt-finalist Guido

NIJMEGEN/ WAGENINGEN - De collega's in de dierenartsenpraktijk Sint Anna 404 in Nijmegen zijn trots op hun collega Guido Camps, die zondag een finaleplaats in Heel Holland Bakt veiligstelde. De geboren Nijmegenaar is echter maandag niet aan het werk in de kliniek.

„We hebben dus helaas ook geen taart van hem gehad om het te vieren”, zegt dierenarts-assistent Irma van der Leede van de dierenkliniek.

Cupcakewedstrijden
Zij vertelt dat de deelname van Guido aan het programma voor hen in eerste instantie als een verrassing kwam. „We wisten dat hij regelmatig bakte, Guido deed ook wel eens mee aan cupcakewedstrijden. Maar dat hij zo goed was, wisten we niet.”

Handen voor de ogen
De inwoner van Zeist, tevens onderzoeker op de Wageningen Universiteit, bakte zich fluitend de finale in. Hoewel zijn baksels zelden als beste beoordeeld worden, handhaafde hij zich iedere ronde en nu staat hij zomaar in de finale.

Dat kon hij zelf ook nauwelijks geloven, bekende hij terwijl hij de handen voor de ogen sloeg.

In Nijmegen is er volgens Van der Leede alle vertrouwen dat 'hun' Guido de eindstrijd wint. „Natúúrlijk gaat hij winnen. Hopelijk kunnen we dan wél taart tegemoet zien”, zegt ze lachend.

Uitzending
In de finale staat Guido tegenover Francis en Annemarie. De uitzending van de eindstrijd van Heel Holland Bakt is zondagavond 23 oktober om 20.20 uur op NPO1.

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.