Volledig scherm

Geen tips overvallen broodjeszaken Nijmegen

NIJMEGEN - Bij de politie in Nijmegen zijn nog geen tips binnengekomen over de overvallen op broodjeszaak Subway en snackbar Hatert. Beide eetzaken werden dit weekeinde overvallen.

Snackbar Hatert bleef zondag na de overval op zaterdagavond dicht. De eigenaar weet nog niet of hij deze week alweer open gaat. De overval heeft er ingehakt, erkent hij. Onder dreiging van een vuurwapen werd hem door twee gemaskerde mannen bevolen de kassa open te doen. „Ook werden mijn vrouw en ik gefouilleerd."

Automatische piloot
De overval leek een eeuwigheid te duren, vertelt de snackbarhouder. „Volgens de politie zijn ze hooguit drie minuten binnen geweest. Tijdens de overval dacht ik niets. Ik heb op de automatische piloot meegewerkt."

Zenuwachtig
De daders waren jong, begin twintig schat hij. „Ze leken zelf erg zenuwachtig. Toch had ik het gevoel dat ze dit niet voor het eerst deden. Opeens waren ze weg. Achteraf voel je je zo machteloos en tegelijk zo boos. Waarvoor doen ze dit? Een handjevol kassageld en wat sigaretten. Er valt in snackbars weinig te halen. Wij laten klanten namelijk het liefst pinnen."