Volledig scherm
Impressie van Traverse Dieren.

Geen treinen tijdens bouw loopbrug Dieren

DIEREN - Errijden geen treinen tussen Arnhem en Zutphen in het weekeinde van 29 en 30 oktober vanwege de bouw van een loopbrug over het spoor en de weg in Dieren.De NS zet bussen in; daardoor duurt de reis langer.

De loopbrug wordt volgens wethouder Nicole Olland medio april 2017 'ingehesen'. Eind oktober wordt de fundering van de passerelle gestort en de liftput geplaatst.

Komend weekeinde wordt er ter hoogte van het Dierense treinstation dag en nacht doorgewerkt. Omwonenden zijn daarvan op de hoogte gebracht. De treinen rijden dan wel.

Traverse Dieren
Het plaatsen van de loopbrug maakt deel uit van Traverse Dieren, een megaproject van de provincie Gelderland en de gemeente Rheden waarbij weg en spoor worden gebundeld zodat het verkeer beter doorstroomt. Om een tunnelbak te graven is een deel van de Burgemeester de Bruinstraat tijdelijk verlegd. Olland: „Het verkeer stroomt nu sneller door dan voorheen. Dat komt doordat er ter plekke minder verkeerslichten staan. Wij zijn erg tevreden over hoe het gaat.”

Klaar in 2019
Belangstellenden kunnen vanaf medio november maand bij het een informatiecentrum terecht. "Dat zal door gedeputeerde Conny Bieze en ondergetekende officieel worden geopend", aldus Olland. De werkzaamheden in Dieren zijn naar verwachting in 2019 klaar.

Overzicht Traverse Dieren
  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.