Een voorbeeld van een gelblaster, in handen van de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een gelblaster, in handen van de politie. © AD

Gelblasters zorgen voor onrust op straat, arrestatie met getrokken wapens: ‘Laat je blaster thuis’

ARNHEM - Speelgoedwapens met een soort waterballetjes leiden tot meldingen van bezorgde mensen bij de politie in Oost-Nederland. Zij denken dat het om echte vuurwapens gaat, in plaats van namaak. Afdelingen van de politie in onder meer Arnhem en West Betuwe roepen kinderen nu op hun zogeheten gelblasters thuis te laten.

17 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  5 maanden geleden
  Voor degen die roepen dat je het verschil kunt zien. De meesten hebben geen verstand van wapens, en als zo'n ding zwart is of het is donker, dan schrik je toch? Ik zou geen risico nemen en degen met wapen proberen uit te schakelen, maar dan echt En als een agent dit doet, en goed jammer dan.
 • Jack Hendriks

  5 maanden geleden
  Kinderspeelgoedwapens, inclusief paintball) allemaal knal roze de fabriek uit, duidelijk verschil. Strafbaar stellen degene die het zwart maken voor criminele activiteiten.
 • Paul Barte

  5 maanden geleden
  Indien iemand het verschil tussen een echt wapen en dit ding met een Spafles erop niet kan zien dan denk ik dat die persoon of personen hoognodig een bezoek moeten brengen aan Pearl, Hans Anders of een andere opticien.
 • Willie van Laar

  5 maanden geleden
  Peter Musketier. Heb jarenlang een hotel in Oostenrijk gehad en de nederlandse kinderen waren het ergste. Wat een onbeschofte krijs bende. Duitsers, Belgen waren fijn maar de helft van de nederlanders een ramp voor de fatsoenlijke gasten.
 • peter Musketier

  5 maanden geleden
  Ouders kunnen hun kinderen uitleggen te soppen bij rood stoplicht, uit te kijken bij oversteken. Geen stenen tegen ramen te gooien. Maar blijkbaar niet om met neppistooltjes geen rare dingen te doen? Het is een opvoedkundig probleem wat voornamelijk in Nederland en niet in rest van Europ aan de orde is. Neppistooltjes doen niets vreemd of engs maar wel de reptielen die opvoeding gemist hebben. Maar die rijden ook door rood, steken zo over en gooien je ramen stuk..