Volledig scherm
Op één van de aanplakzuilen in Arnhem hangen nog posters van het afgeblazen Oktoberfest. © DG

Geld terug voor kaarten afgeblazen Oktoberfest Arnhem?

ARNHEM - Krijgen de mensen die al een kaart hadden gekocht voor Oktoberfest Niederland Arnhem hun geld terug? Over het antwoord op die vraag is onduidelijkheid, nu na Arnhem ook Den Haag en Groningen de vergunning voor het bierfeest hebben ingetrokken.

De woordvoerder van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laat weten dat vrijdag is besloten geen vergunning te geven 'omdat het veiligheidsplan onvoldoende is en er geen vertrouwen is dat de organisatie in staat is het evenement professioneel uit te voeren'. Groningen twijfelt en hakt dinsdag een knoop door over het wel of niet verlenen van een vergunning.

Sponsor
Het driedaagse bierfeest zou donderdag beginnen. Inmiddels is ook duidelijk dat de producent van het evenement zich heeft teruggetrokken. Hetzelfde geldt voor sponsor Lederhosen.nl, dat het personeel zou aankleden. Zij nemen afstand van het feest. Woordvoerder Dominique Vogel is niet langer in dienst van Oktoberfest Niederlande.

Geld terug
Met het afblazen van de evenementen is het nog maar de vraag of mensen die al een kaart voor de Arnhemse editie hadden, hun geld wel terugkrijgen. Tegen De Gelderlander verklaarde Vogel eerder dat daarvoor een bedrag was gereserveerd. Tegen andere media verkondigde hij dat eerst geld moest worden verdiend in Den Haag en Groningen voordat Arnhemmers hun 25 euro per ticket terug zouden kunnen ontvangen. De organisatie is niet bereikbaar voor commentaar.

Heeft u al kaarten voor Oktoberfest Niederlande Arnhem? Laat het ons weten via een mail naar redactie.arnhem@gelderlander.nl onder vermelding van 'Oktoberfest'.

Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.