Tot over je oren in de woekerplant de Japanse duizendknoop.
Volledig scherm
Tot over je oren in de woekerplant de Japanse duizendknoop. © Roel van der Aa

Gelderland geeft subisidie voor strijd tegen 'horrorplant' duizendknoop

Gelderland trekt als eerste provincie ten strijde tegen de oprukkende invasieve exoten, zoals de gevreesde Japanse duizendknoop. Terreinbeheerders, gemeenten en waterschappen kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland voor de bestrijding hiervan.

4 reacties

 • Stefan

  4 jaar geleden
  Dat klopt. Die Japanse duizendknoop en varianten ervan zijn nog steeds gewoon te koop in tuincentra (bijvoorbeeld als Polygonum stokken) of op webshops. 
 • Vak29

  4 jaar geleden
  Vroeger hadden we geen groen en een grasveld in de tuin. Daar was een kot met een varken er in en voor de rest was er moestuin. Tijden veranderen en de inrichting van de tuin ook. De een wil alleen steen met een paar plantenbakken en de ander probeert iets met planten die hier van nature niet voorkomen. De vraag is wie de zaden mee heeft genomen. Wij, omdat we de planten mooi vonden, of ligt dit al in het verre verleden toen wij nog een varken met moestuin achter het huis hadden en onze voorvaders zonodig van alles uit de Oost moesten halen
 • Scherpschutter

  4 jaar geleden
  De (zaden van) plantjes komen naar Nederland, waar ze het nog goed doen ook en vervolgens brengen ze schade toe aan het kapitaal. En dat mag zo'n plantje nóóit doen en dus moet het plantje dood.
 • Rich

  4 jaar geleden
  Dat krijg je als je iedereen maar zijn tuin vol laat zetten met deze planten die ze niet in controle kunnen houden.Ze willen opscheppen met ik heb een mooiere tuin dan de jouwe.Vroeger hadden alle buren ongeveer de zelfde tuin gewoon simpel maar groen en een gras veld in de tuin waar kinderen op mochten spelen en was gewoon om in te leven.