Gelderland heeft Market Garden groots en massaal herdacht

Lees terugIndrukwekkend, spectaculair en heel veel belangstelling. Gelderland heeft Market Garden de afgelopen dagen groots herdacht. Het was zo druk, dat op verschillende plekken publiek gevraagd werd weg te blijven, zoals zondag bij de oversteek van Poolse militairen over de Rijn bij Driel.

Zaterdag stond het muurvast op de wegen richting de Ginkelse heide voor paradroppings. Een dag daarvoor was er zo veel belangstelling voor de herdenking op de Rijnkade in Arnhem dat publiek er niet meer bij kon komen. De grote publieksevenementen zijn inmiddels voorbij.

Gemist? Het liveblog is gesloten, maar hieronder nog wel terug te lezen. 

Volledig scherm
Verschillende amfibievoertuigen zijn er inmiddels in geslaagd aan land te komen. © Paul Rapp
Volledig scherm
Filerijden in Nijmegen door de lange stoet van militaire voertuigen © DG
Volledig scherm
Waar parkeer ik mijn fiets? Topdrukte bij de herdenkingen in Driel © DG
  1. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
    video

    Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.