Gelderland viert het Eurovisiefeestje met champagne, speciaal bier en Chonchita-worst

VideoZe zitten zaterdag gekluisterd aan de buis, de Gelderse liefhebbers van het Eurovisiesongfestival. Misschien dit jaar nog wel iets meer dan anders, omdat er veel wordt verwacht van de Nederlandse deelnemer, Duncan Laurence. Vier liefhebbers vertellen hoe zij het festival meevieren.

Volledig scherm
Edwin Niemantsverdriet organiseert zaterdag een feestje in de Thiemeloods voor de finale van het Songfestival © Bert Beelen

Je kijkt of je kijkt niet. En als je niet naar het Eurovisiesongfestival kijkt, dan leidt tot niet tot discussie, wrevel of ander gedoe. Op zondag pakt iedereen de alledaagse draad weer op en gaat het songfestivalboek weer dicht. ,,Dat zie je bijna niet meer tegenwoordig”, zegt Edwin Niemantsverdriet uit Nijmegen (47). ,,Het is gewoon gezellig.”

Het moge duidelijk zijn dat hij kijkt. En hoe. Zaterdag huurt hij de foyer van de Thiemeloods in Nijmegen af om er een feestje te geven voor alle liefhebbers van het songfestival - iedereen is welkom tegen betaling van 5 euro. Hij verwacht zo'n veertig tot vijftig mensen, net als vorig jaar toen hij en Erik Nijsten het feestje voor het eerst buiten de deur vierden. ,,Het werd te groot om het in huis te houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.