Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Meer © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gelderland wil groenste jongetje van de klas zijn: gedeputeerde moet aan de bak

De provincie wil het groenste jongetje van de klas zijn, maar de zelf opgelegde doelstellingen dreigen niet gehaald te worden. En dus moet gedeputeerde Jan van der Meer aan de bak. Met veel geld, en zo nodig dwang. ,,De Staten hebben deze keuze weloverwogen gemaakt, maar ik wil ze wel meegeven wat dat betekent.”

We staan, zo zegt Jan van der Meer (54, Nijmegen), met de overgang naar groene energie voor een ommekeer die ongekend is voor het menselijke ras. De acceptatie moet nog wel ontstaan, erkent hij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Amerika rouwt na de dood van basketballegende Bryant die 20 jaar lang de held van Los Angeles was

    Amerika rouwt na de dood van basketbal­le­gen­de Bryant die 20 jaar lang de held van Los Angeles was

    Binnen enkele uren na het bericht dat een van de grootste basketbalspelers allertijden is omgekomen bij een helikoptercrash, staat een groot paars bloemstuk voor het Staples Center in Los Angeles. In die arena ging Kobe Bryant in 2016 met pensioen na een carrière van 20 jaar bij de lokale Lakers. Het zou feest moeten zijn rond het stadion – daar worden vanavond de Grammy’s uitgereikt. Maar de sfeer is in één klap omgeslagen.