Aanleg van een warmtenet
Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg van een warmtenet © Pix4Profs-Ron Magielse

Gelders warmtebedrijf steeds dichterbij: ‘Als er geen gekke dingen gebeuren starten we volgend jaar’

ARNHEM / NIJMEGEN - Restwarmte van een fabriek of vanuit de grond die via leidingen van de provincie bij jou het huis binnenstroomt: het lijkt een steeds waarschijnlijker scenario. Alle vragen over een opmerkelijk Gelders plan op een rij. 

20 reacties

 • joan sas

  4 maanden geleden
  Eindelijk gaan de 'Nuon-gelden' worden besteed aan energietransitie, als is afgesproken bij de verkoop van het nutsbedrijf aan Waterval. Een vorm van diefstal was dat destijds; in-beheer geld van burgers kesjen en in je eigen zak steken. Wel elk jaar dividend opgestreken en dan kil de waarde optisch omhoog halen en tent stelen en verkopen. Dat is ooit gebeurd en was een schande.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Je krijgt een energie maatschappij opgedrongen die bij wanprestaties je verplichte maatschappij blijft omdat er geen concurrentie is. De prijzen te hoog? Je kunt geen kant uit.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Er schijnen nog een hoop prima stuurlui hieronder aan de wal te staan , verenigd door een gezamenlijke klaagzang, die nog niet doorhebben dat het potverteren met het Groningse gas tot het verleden behoort. Ze hebben 40 jaar bijna voor niks gestookt en nu ze een marktconforme prijs moeten betalen begint het geblèr weer. Zou zeggen,wen er maar aan.
 • F.H Wouters

  4 maanden geleden
  Ook bij de gemeente Nijmegen zijn ze zo gek als een deur; net als het stelletje in Den Haag onder de bezielende leiding van......Meneer Mark Rutte! Wij moeten van het gas af, de Duitsers gaan van steenkool over op.....ja idd GAS! Moet toch echt niet gekker worden.
 • Mevr. Beloy

  4 maanden geleden
  Dit interview is een opmaak naar het zoveelste Nijmeegse energieprobeerseltje met een onbetrouwbare en niet-duurzame energiebron. Gewoon gasleidingen aanleggen die tzt als kernenergie eindelijk, eindelijk beschikbaar is te gebruiken zijn voor waterstof. Dan ben je waarlijk duurzaam bezig zonder de nijmeegse bevolking in de kou te laten zitten.