Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Raphael Drent

Gelderse GGD’s schroeven priktempo op, huisartsen kunnen vanaf volgende week weer vaccineren

Het tempo waarmee de GGD’s vaccineren, loopt de komende tijd flink op als alle vaccins volgens plan arriveren. Elke Gelderse regio zet inmiddels enkele tienduizenden prikken per week. Huisartsen in de provincie kunnen volgens gezondheidsinstituut RIVM na lang wachten vanaf volgende week weer 60- tot 65-jarigen vaccineren.

17 reacties

 • Peetje Kamp

  2 maanden geleden
  Wacht als kwetsbare nog steeds op mijn uitnodiging. Mijn gezonde man van 1962 mag al een afspraak gaan maken en kwetsbare zoon en ik nog geen uitnodiging.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Theo, trombose is een erge aandoening, maar ik zou in jouw geval toch eens kijken bij de trombosestichting hoeveel mensen het krijgen en er door overlijden. Mensen die niets met een vaccin van doen hadden. Je moet het wel (kunnen) relativeren.
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Rond van Dijk wat versta jij dan onder dwang als je iets niet wil en je moet het toch omdat je geen andere keus hebt is dit toch dwingen of ben ik nou gek. Ik reageer hier zo fel op omdat ik vind dat iedereen zelf moet bepalen wat je in je lichaam spuit en waarom precies deze groep 60 tot 65 de rest mag het niet hebben en ik blijf erbij dat deze mensen gedwongen worden om astra zeneca te spuiten maar ach waar hebben we het over het zijn maar kleine bijwerkingen trombose kun je verwaarlozen toch
 • Ron van Dijk

  2 maanden geleden
  Theo: er wordt hier niemand gedwongen. Maar als iemand persé geen AstraZeneca wil, dan zal deze persoon waarschijnlijk wat langer moeten wachten tot er een ander vaccin kan worden aangeboden. Echter, je neemt dan wel een groter risico alsnog ziek van corona te worden (of erger) in vergelijking met het veel kleinere risico van nare AstraZeneca bijwerkingen (of in zeer, zeer uitzonderlijke gevallen: de dood). This is not rocket science.
 • H. Oostijen

  2 maanden geleden
  Mijn huisarts, waar ik door gevaccineerd zou moeten worden, 1956 /1960. Is gewoon gesloten ivm vakantie. Ik boos en ik ben niet de enigste. Maar och, waarom zou hij niet op vakantie. Er was toch geen levering Astra zeneca. Wat een zootje ongeregeld