Manager Innovative Technologies Marco Bijkerk Remeha bij de eerste waterstof cv-ketel voor de Nederlandse markt. De Apeldoornse fabrikant heeft die ontworpen en pronkt daar deze week mee op de Bouwbeurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager Innovative Technologies Marco Bijkerk Remeha bij de eerste waterstof cv-ketel voor de Nederlandse markt. De Apeldoornse fabrikant heeft die ontworpen en pronkt daar deze week mee op de Bouwbeurs. © Leo de Jong

Gelderse kachelproducent: cv-ketel op waterstof duurzamer én goedkoper dan warmtepomp

Niet alleen een warmtepomp kan verwarming op aardgas vervangen. De waterstofketel komt eraan. Goedkoper én duurzamer, zegt kachelproducent Remeha uit Apeldoorn.

36 reacties

 • Rijnwaardenaar

  2 jaar geleden
  Hoe wordt waterstof dan geproduceerd ? (is gewoon een vraag). en is dit dan ook zo milieuvriendelijk ??@ Henry. Het maken van een Tesla is ook niet gratis , enz. het gaat erom of we hiermee echt iets bereiken. d.w.z. alles meegenomen , is het dan wel zo milieuvriendelijk ? of goedkoper ?
 • Opgietertje54

  2 jaar geleden
  Dit verhaal blijft terugkomen alleen ik hoor de politiek hier verdomd weinig over 
 • PeterD

  2 jaar geleden
  Waterstofdromers. Waterstof = energieverspilling. De Shell en kompanen staan te trappelen om het te gaan maken, zodat we van hen afhankelijk blijven.
 • Piet

  2 jaar geleden
  De EU en Groenlinks vinden aardgas niet schoon genoeg, bij de verbranding komt immers wel CO2 vrij. Of je het leuk vindt of niet, wij gaan de portemonnee trekken en de rest van de wereld gaat gewoon nog 50 jaar door waar ze mee bezig zijn. Geloof maar dat de Russen, Amerikanen en Chinezen straks in hun vuistje lachen om de EU. Natuurlijk moeten we wat doen, maar ik vind dat dit veel grootser, wereldwijd moet worden aangepakt. 
 • Piet

  2 jaar geleden
  Voor opslag van waterstof op - of liever gezegd in - het land heb je geen hogedruktanks nodig zoals in voertuigen. Je kunt het net als aardgas in gasvorm opslaan. Met name Duitsland heeft al diverse 'Gasspeicher' met miljoenen m3 capaciteit, O.a. Eneco en Gasunie zullen er ook een aantal hebben.
 1. Predikant niet welkom aan ziekenhuisbed: ‘Te gek voor woorden’
  PREMIUM

  Predikant niet welkom aan ziekenhuis­bed: ‘Te gek voor woorden’

  Als predikant Sjaak Weststrate uit Heerde een ernstig ziek gemeentelid wil bezoeken in het Isala in Zwolle krijgt hij te horen dat hij alleen nog welkom is als hij tijdens bezoekuren en in plaats van familie komt. Niet menselijk, vindt Weststrate. Maar ook onterecht, volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft een patiënt in het ziekenhuis namelijk altijd recht op bezoek van een geestelijk verzorger.
 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan