Screams bij Avonturenpark Hellendoorn.
Volledig scherm
Screams bij Avonturenpark Hellendoorn. © Wouter Borre

Gelovigen bidden voor wonder op horroravond Avonturenpark Hellendoorn: ‘Zorg dat het stormt’

NIJVERDAL/ HELLENDOORN - Terwijl jongeren zich opmaken voor een enge avond uit, bidden 5 kilometer verderop diverse gelovigen voor een wonder. Ze vragen God zich te openbaren in het Avonturenpark en zo te laten zien dat hij boven de machten van de duisternis staat. „Zorg dat het stormt en onweert op die plek.”

Zo’n vijftig gelovigen van verschillende kerken uit de hele regio zijn deze vrijdagavond samengekomen in het kerkelijk gebouw van de Volle Evangelie Gemeente Beth Shalom in Nijverdal voor een extra bidstonde. Beth Shalom heeft eerder deze week de directie van Avonturenpark Hellendoorn verzocht Screams niet door te laten gaan, omdat dit evenement volgens hen met demonische krachten de levens van mensen in Hellendoorn en dat van de bezoekers negatief kan beïnvloeden. Waarbij ze overigens duidelijk afstand nemen van de bedreigingen die aan het adres van de parkdirectie zijn geuit. „Dat kan echt niet”, vinden oudste (voorgangers) Niek Kuipers.

‘Jezus regeert’

Maar de gelovigen willen wel een statement maken. Aan het begin van de bijeenkomst zingen ze met elkaar en wordt de banier met ‘Jezus regeert’ als signaal omhoog gehouden. Handen gaan de lucht in bij de verering van Jezus. Om vervolgens samen te bidden. Waarbij de aanwezigen om beurten aan God vragen de bezoekers van het Avonturenpark te beschermen. 

„In Heksendoorn is geen licht op dit moment. Het moet weer een park van vreugde en licht worden. Laat zien dat hier een wonder gebeurt en dat u er bent, zorg dat het stormt en onweert op die plek.” En: „Vergeef ons dat wij dit zo ver hebben laten komen en niet eerder bij u aan de bel hebben getrokken. Zet uw engelen in om de jongeren te laten zien dat dit niet de weg is om gelukkig te worden.”

Demonen en duivels

Het contrast kan niet groter zijn met het Avonturenpark, waar de bezoekers tussen de attracties en in de spookhuizen zich angst laten aanjagen door de meest weerzinwekkend geschminkte demonen en duivels. En de engste avond van het jaar beleven.

Volledig scherm
© Wouter Borre
Volledig scherm
© Wouter Borre
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.