Volledig scherm
Hani, Kobus, Roan en Vincent van team Sint-Michielsgestel. © Peter de Bruijn

Gemeente Mill en Sint Hubert wint tweede editie van Keukenbazen in Den Bosch

DEN BOSCH – Het kinderteam van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft zaterdag in Den Bosch de tweede editie van Keukenbazen gewonnen. Aan de finale van de kookwedstrijd voor kinderen tussen 10 en 12 jaar in het Koning Willem I College deden dit jaar teams uit 18 Brabantse gemeenten mee. Vorig jaar waren dat er nog 6.

“Ik schrok wel even toen ik de jury ‘Mill’ hoorde zeggen”, aldus Eef die met haar vriendinnen Renske, Sil en Sterre onder meer paling met quinoa en waterzooi met kip, asperges en kasteelaardappelen maakte voor 15 gasten en 3 juryleden. „We hadden het niet verwacht. We hebben vandaag veel geleerd.”

Bedroefd
Hani uit Berlicum van Team Sint-Michielsgestel is een beetje bedroefd omdat ze niet gewonnen heeft. „Toen ik bij mama kwam moest ik opeens huilen”, zegt ze. „Nu gaat het weer beter. Ik vond het vandaag heel gezellig. Ik ga binnenkort bij ons thuis ook vegetarische pompoensoep maken. Die vond mama heerlijk.”

Provinciaal
De teams met kinderen tussen de tien en twaalf jaar kwamen dit jaar vooral uit gemeenten in Noordoost Brabant. „Stapje voor stapje”, antwoordt directeur Roel Schutten van Agrifood Capital op de vraag of de 'kookbattle' misschien door kinderen in de hele provincie moet worden gevoerd. Mogelijk is 2018 een mooi jaar. Dan is onze provincie Europese Regio van de Gastronomie. Misschien is dat het moment om Keukenbazen provinciaal of misschien zelfs wel internationaal op de kaart te zetten.”

Volledig scherm
De meiden van team Mill en Sint Hubert Keukenbaas 2016. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Het was met 50 kinderen hectisch in de keukens van het Koning Willem I College. © Peter de Bruijn