In plaats van naar dagbesteding, kunnen ouderen in Rheden ook naar 'Bewegen Maar' in Ons Raadhuis, waar ze onder leiding van een vrijwilliger, een gepensioneerd fysiotherapeut, oefeningen doen.
Volledig scherm
PREMIUM
In plaats van naar dagbesteding, kunnen ouderen in Rheden ook naar 'Bewegen Maar' in Ons Raadhuis, waar ze onder leiding van een vrijwilliger, een gepensioneerd fysiotherapeut, oefeningen doen. © David van Haren

Gemeenten laten commercieel bedrijf zorg regelen: ‘Maar wie echt professionele zorg nodig heeft, krijgt het. We laten niemand stikken’

Gemeenten betalen zich scheel aan de zorg voor hun inwoners. Sommige schakelen daarom  commerciële clubs in om de regie over te nemen. Een bedrijf dat nu op meerdere plekken in onze regio opduikt, is Incluzio. 

10 reacties

 • loeske hansen

  2 maanden geleden
  Mijn man en ik zijn alletwee slecht ter been en ziek. Eerst hielp onze dochter ons, maar die is nu zelf chronisch ziek. Hulp aangevraagd, 2 maanden moeten wachten en toen kregen we toestemming voor hulp. 1 uur per week en het duurde ook nog 7 weken voordat er iemand was om te komen helpen. Dus nu vliegt ze iedere week laagvliegend door het huis, doet wat ze kan maar schoon is het huis niet meer. Iedere week badkamer, keuken of wc goed doen of een hoop dingen half.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Fraude walhalla.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Zorg hoort centraal geregeld te worden aangestuurd door Den Haag. Dat zou een enorme besparing zijn want nu moeten al die eigenaren van zorgbureaus ook een vet salaris verdienen en vergeet de ambtenaren van al die gemeenten niet die de boel moeten regelen. Er verdienen veel te veel mensen aan de zorg terwijl er handen aan het bed moeten komen.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Het is om te janken de marktwerking in de zorg. Gemeenten gaanvoor de goedkoopste aanbieder, kwaliteit wordt niet naar gekeken over het algemeen. Grote fout dat dit bij de Gemeenten over de heg is gekieperd!
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @J. Larsen ik zou me eerst eens in gaan verdiepen waarom die marktwerking er eigenlijk is gekomen in 2006. Anders was die zorg nu al niet meer te betalen geweest. Dat het nu niet goed gaat is waar, maar dat kon men 15 jaar! geleden ook niet weten.