Volledig scherm
Een verkeersteller. Foto: Kees Jansen/De Gelderlander

Gennep doet onderzoek verkeersoverlast Bloemenstraat

MILSBEEK - Op de Bloemenstraat in Milsbeek wordt nog steeds te hard gereden, zegt bewoner Reijnen.Volgens de Milsbekenaar komt er regelmatig sluipverkeer langs en hebben bewoners last van passerend vrachtverkeer.

Na vragen van D66-politicus Danny Artz over de verkeersoverlast gaat Gennep gaat op onderzoek uit. In de Bloemenstraat komt een verkeersteller die gaat vaststellen hoeveel en welk verkeer er langskomt.

Maatregelen
Volgens wethouder Jan Welles van Gennep wil de gemeente niet meteen maatregelen ter verbetering treffen. Hij wijst erop dat de reconstructie van de Bloemenstraat nog niet voltooid is. Langs de route komen nog bomen en hagen te staan die een versmald wegprofiel opleveren. Daardoor zou mogelijk al langzamer gereden worden. Bij de aanpassing van de Bloemenstraat is het een 30 kilometerweg geworden. De ingrepen zijn afgestemd met onder meer de buurtvereniging De Sprokkelaars, bewoners en bedrijven.

Drempels zijn – ondanks waarschuwingen van de gemeente – niet aangelegd, omdat bewoners er niets voor voelden om die voor hun deur te krijgen. Het weglaten van deze snelheidsremmers zou mede oorzaak kunnen zijn van de verkeersoverlast door hardrijders.

Vrachtwagens
In de Bloemenstraat geldt geen verbod voor vrachtwagens. Ook landbouwverkeer mag gebruik maken van deze verbindingsweg. Afsluiten voor dit soort verkeer is onmogelijk, omdat de Bloemenstraat ook calamiteitenroute is voor bedrijventerrein Ovenberg.

Smileys
Langs de straat komt een zogeheten smiley te staan. Die geeft aan of een passerend voertuig zich aan de juiste snelheid houdt. Minder dan 30 kilometer per uur levert een glimlachend gezicht op. Wie harder rijdt, ziet een treurig gezicht.

Pas als de verkeerstellingen zijn gedaan en alle afgesproken ingrepen zijn uitgevoerd, trekt Gennep conclusies voor eventuele extra ingrepen.