Volledig scherm
Nadiliya uit Arnhem is de pesters zat. © Erik van 't Hullenaar

Gepeste transseksueel Nadiliya durft niet meer naar school

ARNHEM - Na jarenlang getreiter is de maat vol voor Nadiliya Rozenstein (27) uit Arnhem.Ze gaat niet meer naar school en deed deze week aangifte tegen twee medescholieren. „Ik ben transseksueel, dat is voor sommigen schijnbaar een groot probleem.”

De Arnhemse, die aan het Rijn IJssel College studeert, zit sinds enkele weken thuis. „Elke dag was het raak. Ze pesten me, noemen me bij mijn jongensnaam. Maken stiekem filmpjes van me op hun telefoon, die ze vervolgens onder hun vrienden verspreiden. Veel gebeurt achter mijn rug om. Ik bijt van me af, maar heb de energie niet meer om telkens opnieuw de confrontatie met ze aan te gaan.”

Aangifte
Dinsdag deed ze bij de politie aangifte tegen twee pestkoppen.

Adviesbureau
Daan Huisman, teamleider bij het Rijn IJssel, is op de hoogte van van de problemen. „Regelmatig praat ik daarover met Nadiliya. En nog steeds staat de deur voor haar open. Het is een geweldige meid, maar wel eentje die zich snel aangesproken voelt en emotioneel reageert.”

Aanpakken
Huisman benadrukt dat hij de pestkoppen maar wat graag wil aanpakken: „In het uiterste geval kunnen we zelfs overgaan tot verwijdering van school. Maar we moeten wel een concreet aanknopingspunt hebben. De beschuldigingen zijn nu telkens van horen zeggen. Daar kunnen we niet veel mee.”

Een aanbod van het Rijn IJssel om de opleiding vanuit huis af te ronden heeft Nadiliya vooralsnog van de hand geslagen: „Dan kan ik net zo goed een thuiscursus bij het LOI gaan doen. Het voelt alsof ik van school ben verbannen, puur en alleen om wie ik ben. Dat doet veel pijn.”

Lees het hele verhaal over Nadiliya en een reactie van de schoolin de papieren krant van 15/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.