SSH&-complex aan van Jacob Canisstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
SSH&-complex aan van Jacob Canisstraat in Nijmegen. © David van Haren

Geschreeuw en muziek tot diep in de nacht, lege blikjes op straat, massa’s studenten; verbod op spontane feesten in overlastpand

NIJMEGEN - Spontane feestjes worden per direct verboden in het studentencomplex van de SSH& aan de Jacob Canisstraat. Wie iets te vieren heeft, moet van tevoren goedkeuring vragen voor het feestje en mag maximaal 35 gasten ontvangen. Aanleiding voor de maatregelen is de aanhoudende overlast in de wijk.

9 reacties

 • Henk Kersten

  4 weken geleden
  Ik ben zelf buurtbewoner in de Jacob Canisstraat. Net zoals hier wordt geschreven dat de hele buurt last heeft van de studenten, wat niet zo is, zijn natuurlijk ook niet álle studenten overlastgevers. Ik vind het wel gezellig, dat jonge volk in de straat. Natuurlijk is er best wel eens overlast maar wie is er niet jong geweest. Excessen moeten zeker bestreden worden maar laten we nou niet doen of het hier dagelijks oorlog is in de straat. Ik woon er naar alle tevredenheid.
 • H.E.M. Arts

  4 weken geleden
  Waarom ben je meteen zuur, indien je een reactie geeft, die niet in jouw straatje past? Zelf ben ik niet zo van de feesten met o.a. veel drank, drugs en nog veel meer. Het is maar waarvan je houdt.
 • Ceciel Buijser

  4 weken geleden
  Nou @H.E.M. Arts, òf u bent oud geboren en nooit student geweest, òf u bent vroeger nooit op feestjes uitgenodigd. Maar gezien uw zure reactie denk dat het en-en is. Volgens het Nibud heeft heeft 70% van alle studenten een bijbaan en/of een betaalde stage via de opleiding. Dus u hoeft zich niet druk te maken dat de studenten op uw zak teren.
 • H.E.M. Arts

  4 weken geleden
  Een studentencultuur, die graag wil feesten. Hierdoor kan de studieschuld aardig oplopen, indien hiervoor geleend moet worden. Niet vreemd, dat studenten af willen van het leenstelsel. Ik krijg de indruk dat studenten anno 2021graag feesten, studeren en leven op kosten van de gemeenschap. Vergeten wordt, dat een studie ergens van betaald moet worden.
 • Jan Jansen

  4 weken geleden
  Jan Jans, De mensen die er tegenwoordig last van hebben zijn meestal vroeger zelf student geweest. Zij zijn toen ze volwassen werden blijven hangen in het gezellige Nijmegen. Daarom is er nu ook een woning/kamer nood. Alle studenten willen in het centrum wonen en veel lol http://trappen.De normale mensen moeten dat dus maar accepteren. Nijmegen is tenslotte niet van de Nijmegenaren ( Minstens 20 jaar wonend) maar van de import loltrappers.