Volledig scherm
© Horse and Hunk

Gespierde, blote mannenlijven én paarden op één kalender (video)

ARNHEM - Goed nieuws voor de liefhebbersvan gespierde mannenlijven en edele paardenhoofden: de nieuwe Horse and Hunk-kalender is weer uit. De Arnhemse initiatiefneemster Fianne Imminga (28) is bijzonder trots op de net uitgekomen achtste editie.

„Er zit voor iedereen wel wat moois bij.Als de mannen niet bevallen, kun je altijd nog naar de paarden kijken."

Facebook
Er hebben zich voor de 2017-uitgave driehonderd mannen aangemeld via Facebook. Imminga: „Daar hebben we twaalf hunks uit gekozen. Het is dan met de shoot nog spannend of de foto die ze eerder hebben ingestuurd een beetje klopt met de werkelijkheid."

Spierkracht vs paardenkracht
„Denk je dat je flink getraind hebt en sterk bent, maar tegen een paard van 600 kilo red je het niet met kracht", zegt model Jochem 'Mister Juli' Westerhof. "Maar ik heb geleerd hoe je met het paard moet omgaan om hem te laten stoppen zonder kracht, heel tof."

Favoriet
Imminga heeft een favoriet plaatje. Dat staat op de maand april. „Met Wayne Siebenga als model. Hij deed ook mee aan het tv-programma Ex on the beach. Hij zit op een steigerend paard. Dat is een te gekke actiefoto."

Goede doel
Vorig jaar is met de verkoop van de kalender ruim 2.000 euro opgehaald. Dit jaar is dat weer het streven. De opbrengst gaat naar Brooke hospital for animals, een stichting die zich inzet voor verwaarloosde werkpaarden en ezels in India, Egypte en Pakistan. De modellen doen daarom belangeloos mee aan de shoot.

Negende editie
Wie op de negende editie van de kalender wil staan, kan zich nu al via de Facebookpagina van Horse and Hunk opgeven. „Alle gespierde mannen zijn welkom. Je moet niet bang zijn voor paarden natuurlijk."

Bekijk hier beelden van de making off:

Volledig scherm
© Horse and Hunk
Volledig scherm
Foto's: Johnny van Bergen
Volledig scherm
© Horse and Hunk
Volledig scherm
© Horse and Hunk
Volledig scherm
© Horse and Hunk
Volledig scherm
© Horse and Hunk
Making of Horse and Hunk kalender 2017