Volledig scherm
Het bord op de N271 dat zegt 'Verboden voor tractoren'. © Ed van Alem

Gevaarlijke middengeleiders N271 bij Gennep worden vervangen

GENNEP - De middengeleiders in de N271 tussen Heijen en Gennep worden door de provincie zo snel mogelijk vervangen. Er komen zogenaamde broodjes, platte betonblokken. Dat heeft de Limburgse gedeputeerde Eric Geurts laten weten.

De veiligheid op de N271 bij Gennep is onderwerp van discussie na het dodelijk ongeval van 20 oktober vorig jaar. Toen reed een 27-jarige automobilist uit Groesbeek achterop een tractor. Op de weg gold op dat moment een maximum snelheid van 100 km/uur. Landbouwvoertuigen mochten er formeel niet rijden, maar werden er al jaren gedoogd.

Snelheid teruggebracht
Om de veiligheid te verhogen, werd de weg, met twee keer twee rijstroken aangepast. In het midden van beide rijbanen werden middengeleiders aangebracht en de maximum snelheid teruggebracht naar 80 km/uur. Rechts is alleen bestemd voor landbouwverkeer.

Gevaarlijk
De geleiders worden echter als zeer gevaarlijk ervaren. Vooral met de donkere dagen op komst. De broodjes die nu worden geplaatst zijn tijdelijk. In 2018 moet er een definitieve oplossing komen. Als het aan Geurts ligt, wordt dat een weg met twee keer een enkele rijstrook en aparte parallelbaan voor landbouwverkeer.