Volledig scherm
Parkeerautomaat in Veenendaal. © Herman Stöver

Gevallen college stelt verlenging gratis parkeren Veenendaal voor

VEENENDAAL - De proef in Veenendaal met gratis parkeren op de zaterdag in de gemeentelijke parkeergarages moet met een half jaar verlengd worden.Dat is een van de voorstellen van het 'gevallen' college van B en W voor een speciale raadsvergadering.

Veenendaal zit sinds vorige week zonder een college nadat alle vijf wethouders opstapten. Aangezien een gemeenteraad zonder college niet meer overal beslissingen over kan nemen, is er donderdag een extra gemeenteraadsvergadering. Daar krijgt de raad een lijstje van 67 onderwerpen voorgeschoteld. De partijen moeten dan aangeven welke onderwerpen 'controversieel' zijn en waar geen besluiten over genomen mag worden totdat er een nieuw college is.

Controversieel
Bij de politiek gevoelige onderwerpen zijn de evaluatie van de koopzondag en het actieplan om het winkelcentrum weer vitaal te maken opgenomen op de lijst 'controversieel'. Het demissionaire college stelt voor om beslissingen daarover voorlopig op de lange baan te schuiven.

Perikelen
De perikelen over de proef met gratis parkeren staat juist op de lijst om mee verder te gaan. Die proef, waartegen een rechtszaak loopt door particuliere parkeergarage-eigenaren, loopt eind dit jaar af. Het college stelt voor om die proef met een half jaar te verlengen en daarna pas een beslissing te nemen over de parkeertarieven.