Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Gezonde vrouwen, gesloopt door corona: ‘Geef me maar een spuitje, dacht ik vaak. Ik kan niet meer’

Kortademig, moe, energieloos, vage klachten en ontstekingen. Honderden coronapatiënten hebben weken en soms zelfs maanden nadat ze ziek zijn geworden nog klachten. Het virus verandert vitale mannen en vrouwen, vaak nog jong, in onzekere mensen. 

19 reacties

 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  @Timo. Dat klopt, hoewel dat met andere infectieziekten ook wel gebeurt en daar is nog nooit een lockdown voor ontstaan waar groot deel van Nederland voor moet bloeden.
 • Timo Vroeg in de Weide

  2 maanden geleden
  Het vervelende van corona is dat het voor sommige mensen erg vervelende en langdurige gevolgen terwijl een besmetting het voor het grootste deel van de bevolking vrij mild verloopt. Bij ouderen en mensen met onderliggende klachten gebeurt dat veel vaker, maar soms hebben ook jonge en sportieve mensen er veel last van en blijven lang kwakkelig. Dat ligt niet aan een onbewust ongezonde levenshouding of aan een focus van de media op negativiteit, het is precies wat corona een rotvirus maakt.
 • Erwin Oldenburg

  2 maanden geleden
  Als ik het dus goed lees is bij geen van de dames officieel Corona vastgesteld? Vreselijk wat deze dames doormaken en ik wens hen veel beterschap, maar ik vind het op zijn minst getuigen van zeer slechte journalistiek dat deze verhalen op deze manier opgetekend worden onder de titel ‘gesloopt door Corona’. Hopelijk kijken de artsen van deze dames wel iets verder dan hun neus lang is. Berendien Tetelepta slaat de plank hier volledig mis.
 • M. U

  2 maanden geleden
  @gijs null, was het maar onzin. Helaas is niets minder waar. Het heeft er voor gezorgd dat ik nog meer probeer om zo min mogelijk met anderen dan mijn gezin ergens binnen te zijn. In mondkapjes en overdreven hygiëne geloof ik namelijk niet, wel in de manier van verspreiding. Dus ook nu, in de winter, zitten wij buiten met ons bezoek. Haardje aan, borreltje, gezonde buitenlucht en elkaar de ruimte geven. De weerstand op peil houden en het virus niet opzoeken. Want Covid is grillig.
 • Nietus

  2 maanden geleden
  Dit artikel creëert onnodige angst, net zoals onze eigen overheid en ook de media mogen zich dit aanrekenen met hun veel te eenzijdige berichtgeving. Ik wil graag specialisten zoals prof. dr. Theo Schetters (immunologie, 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van vaccins) aan het woord. Wetenschappers die onafhankelijk hun kennis over virussen en vaccins delen, informatie waar je wat aan hebt. Velen papegaaien slechts een warboel aan desinformatie. We schieten er niks mee op.
 1. LIVE | Biden vraagt goedkeuring voor steunpakket van 1900 miljard dollar, Italië scherpt maatregelen aan
  Coronavirus

  LIVE | Biden vraagt goedkeu­ring voor steunpak­ket van 1900 miljard dollar, Italië scherpt maatrege­len aan

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Senaat opgeroepen zijn steunpakket ter waarde van 1900 miljard dollar aan extra coronanoodsteun snel goed te keuren. ,,We hebben geen tijd te verliezen’', zei Biden in een korte toespraak in het Witte Huis. De Italiaanse regering heeft de coronabeperkingen in Milaan en Turijn, omliggende gebieden en drie andere regio’s aangescherpt. Italië meldde gisteren ruim 20.000 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds 1 januari dit jaar. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam