Tijdelijke krachten zitten bij de GGD in Wijchen achter hun laptops klaar voor de mensen die zich willen laten vaccineren.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdelijke krachten zitten bij de GGD in Wijchen achter hun laptops klaar voor de mensen die zich willen laten vaccineren. © Paul Rapp

GGD laks met beschermen privacy: oud-medewerker kan vanuit huis bij jouw gegevens

ARNHEM - Nog altijd heeft de GGD z’n zaken op privacygebied niet goed voor elkaar. Zo kunnen oud-medewerkers van de GGD soms meer dan een maand na hun ontslag vanuit huis nog bij persoonsgegevens van alle Nederlanders. En in de regio Arnhem/Ede werden klassikaal aan nieuwe medewerkers vertrouwelijke gegevens getoond. Dat blijkt uit informatie die De Gelderlander heeft gekregen.

8 reacties

 • Gerry Rutten

  1 jaar geleden
  Ik ben geen Wappie, maar je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen dat een hele grote groep mensen (beroeps groepen) er alle belang bij hebben de pandemie zo lang mogelijk te laten voort duren. En de GGD steken heeft en nog steeds last vallen is allang geen nieuws meer.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Jan Willem Scholten, er is inderdaad iets aan de hand. Al twee jaar zuchten we onder een pandemie. Een ziekte waar inmiddels gelukkig vaccins en geneesmiddelen beschikbaar voor zijn. Maar er is ergens een klein clubje luchtfietsers die het allemaal bagatelliseert. Eerst was de ziekte maar een griepje, maar nu opeens is de prik omgeven met schandalen. Of zoiets. En er zijn nog mensen die in die warrige complottheorieën geloven ook. Laten we hopen dat dit idiote gedoe gauw achter de rug is.
 • Frits van Raalte

  1 jaar geleden
  @Ed, het gaat hier toch niet om hacken? Het gaat om inzien van algemene gegevens die de GGD ook gewoon kan inzien. Hacken is kraken van je computer, daar gaat deze 'onthulling' niet over.
 • Ed Nijhoff

  1 jaar geleden
  Deze fout is niet de eerste ,de gegevens van vele overheids instellingen liggen regelmatig op straat ook aanverwante zoals ziekenhuizen, gegevens kunnen niet alleen voor criminelen interessant zijn ,maar ook hypotheken verstrekkers, verzekering, arbeidsverleden ,HR instanties, Ja gevolgen kunnen zeer groot zijn voor deze personen ,die gehackt zijn.
 • Japie Lamers

  1 jaar geleden
  Ik heb niks te verbergen, hij mag mijn gegevens best inzien hoor.
 1. GGD’er lekte uit coronadossiers BN’ers en ex-vriendinnen: ‘Ik was nieuwsgierig’
  PREMIUM

  GGD’er lekte uit coronados­siers BN’ers en ex-vriendin­nen: ‘Ik was nieuwsgie­rig’

  Peter R. de Vries, Lil’ Kleine, John van den Heuvel, Jesse Klaver en Badr Hari. Van al zijn idolen zocht 23-jarige Amin L. uit Alblasserdam als medewerker van het corona-callcenter van de GGD de coronadossiers op. Kickbokser Hari belde hij zelfs op diens mobiele telefoonnummer, dat hij in het computersysteem CoronIT had opgezocht, maar de sporter nam niet op. ,,Ik was nieuwsgierig en wist niet dat het niet mocht’’, vertelde de student dinsdag voor de rechtbank. ,,Ik zou nooit iemands privacy in gevaar willen brengen.’’
 2. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD
  Play
  VIDEO

  Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.