Volledig scherm
© Thinkstock

Glasvezel in buitengebied Lingewaard

BEMMEL - Het Enschedese glasvezelbedrijf NDIX gaat het buitengebied van Lingewaard van glasvezel voorzien.Voorwaarde is wel dat 55 procent van naar schatting 2.300 adressen bereid is mee te doen.

Nog dit jaar wordt er een peiling gehouden. Medio 2018 kan de klus die een investering van zo'n 5,7 miljoen vergt, geklaard zijn.

Lage winstmarge
NDIX denkt uit de kosten te komen door met een lage winstmarge genoegen te nemen. Wie met het bedrijf in zee gaat betaalt een toeslag van 10 euro per maand bovenop het abonnementsgeld voor tv, internet en telefonie. Daarnaast worden eenmalig aansluitkosten in rekening gebracht: 300 euro. In dorpen ligt dat bedrag veel lager, tussen 30 en 170 euro.

Informatieavonden
De gemeente Lingewaard is bereid het bedrijf te helpen door mee te werken aan informatieavonden en het beschikbaar stellen van ruimtes, omdat het project de leefbaarheid in het buitengebied ten goede komt. Lingewaard investeert niet in het netwerk.

In de dorpen ligt sinds 2013 glasvezel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.