Volledig scherm
De oude Veenendaalhal werd vorige maand gesloopt. Foto Herman Stöver

Glorieuze terugkeer Valleishow in nieuwe Veenendaalhal

VEENENDAAL - Na drie maanden timmeren en verspijkeren is de nieuwe Veenendaalhal klaar. Dat betekent ook dat op donderdag 17 november de glorieuze terugkeer is van de jaarlijkse Valleishow.

Het is de 28ste kleindierenshow in Veenenaal en voor het eerst in het nieuwe onderkomen, na de sloop dit najaar van de oude Veenendaalhal.

Setter House
De stichting Veenendaalhal heeft een nieuw onderkomen gevonden in het voormalige Setter House aan de Nijverheidslaan, op een steenworp afstand van de plek van de oude hal. „We zijn er qua vloeroppervlakte op vooruit gegaan", zegt voorzitter Geurt Roseboom van de stichting. „We zijn wel even bezig geweest om de hal geschikt te maken. Het plafond was te laag, dat moest eruit. En er zaten stenen muren in die er nog uit moesten. We hebben elektriciteit aangelegd. Het blijft toch allemaal vrijwilligerswerk."

Hoogtepunten
Inmiddels is de klus is geklaard en van donderdag tot zaterdag keren rond de 900 kleindieren terug voor een van de vaste hoogtepunten in het repertoire van de stichting. De openingstijden zijn donderdag van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.