Volledig scherm
© DG

'GNL' komt naar alle 26 dorpen

NEERIJNEN - Alle 26 kernen in de toekomstige fusiegemeente van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) krijgen in januari en februari bezoek van de gemeenten. Het herindelingsvoorstel van de gemeenten moet uiterlijk 1 juli 2017 bij de provincie in Arnhem liggen.

Als dat lukt, en iedereen instemt, is de vorming van de nieuwe gemeente per 1 januari 2019 mogelijk. Het wordt dan met 49.000 inwoners de grootste gemeente in de Regio Rivierenland.

Foto
Waarnemend burgemeester Harry de Vries van Neerijnen erkent dat er qua avondvergaderingen veel gevraagd wordt van de inwoners en raadsleden: „Half februari moet het herindelingsontwerp klaar zijn zodat de gemeenteraad zich er op 16 maart over kan buigen. De reden van het bezoek aan alle dorpen is eigenlijk dat we een soort 'foto' van elke kern willen maken: wat er nu is en wat moet er gebeuren volgens de inwoners."

Tijdens eerdere burgeravonden bleek dat de inwoners zich niet druk maken over de gemeentelijke herindeling, maar wel over wat dat betekent voor hun eigen dorp.