Volledig scherm
© NS

Goederentrein rijdt door rood sein op spoor Arnhem - Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Een goederentrein is vrijdagavond rond 18.30 uur door een rood sein gereden op het spoor tussen Elst en Nijmegen. Omdat de trein daardoor stil kwam te staan, reden sindsdien geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen.

Duizenden reizigers die onderweg waren tussen de plaatsen hebben daardoor alternatief vervoer moeten zoeken of moeten omreizen via Utrecht Centraal en Den Bosch. Aanvankelijk was de prognose dat dit tot 21.00 uur zou duren, maar rond 20.30 reden er weer treinen, nadat één spoor was vrijgegeven. Wel rijden die met verlaagde snelheid langs de goederentrein.

Onderzoek
De trein van HSL Logistik was onderweg naar Oldenzaal (Twente) en staat nu stil op de rails voor onderzoek door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Onder meer wordt bekeken hoe het is gekomen dat de trein door rood is gereden. Prognose van de NS is dat dit tot 02.00 uur 's nachts gaat duren en dat alle treinen daarna weer normaal kunnen rijden.

Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail is de machinist ongedeerd gebleven. Wel is een wissel kapotgereden; die moet gerepareerd worden. Er werden geen gevaarlijke stoffen vervoerd in de wagons.