Volledig scherm

Grensoverschrijdende banenbeurs in Ulft

ULFT - Het werkloosheidspercentage van nog geen 3 procent geeft aan dat net over de grens in Duitsland volop banen worden aangeboden. „Vooral in de techniek, maar eigenlijk hebben ze over de grens overal behoefte aan." Dat stelt Hilke Maatman, organisator van een grensoverschrijdende banenbeurs.

Vacatures in de techniek zijn een overeenkomst met de Achterhoek, waar het merendeel van de bedrijven ook technisch personeel zoekt.

Innovatiecentrum
De banen- en loopbaanbeurs wordt vrijdag 18 november van 12.00 tot 20.00 uur gehouden in innovatiecentrum ICER in Ulft. Volgend voorjaar komt er een vervolg in Bocholt. Voor die tweede grensoverschrijdende beurs hebben de eerste bedrijven zich ook al aangemeld, vertelt Maatman. „Op die beurs in Bocholt komen veel meer Duitse bedrijven."

Voorlichting
Op de beurs worden niet alleen vacatures aangeboden. Er is ook voorlichting over wat het betekent om als Nederlander in Duitsland te werken, of als Duitser in Nederland, hoe het zit met pensioen, Krankenkasse en belasting.

In enkele workshops van bijvoorbeeld het Arbeitsamt worden praktische zaken uitgelegd. Er wordt ook een workshop 'Solliciteren in Duitsland' gegeven.