De eerste griepprikken worden gezet in de Nijmeegse Lourdeskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste griepprikken worden gezet in de Nijmeegse Lourdeskerk. © Bert Beelen

Griepprik weer massaal gezet: waarom is het nodig en hoe voorkom je dat je griep krijgt?

NIJMEGEN - Een griepprik onder toeziend oog van de Here: het zal vast niet beter zijn dan een griepprik in de spreekkamer van de huisarts. Maar prikken in een kerk is vooral makkelijk als je zo’n tweeduizend mensen moet vaccineren, zoals dinsdag in de Nijmeegse Lourdeskerk gebeurde.

9 reacties

 • Tanja Minder

  2 maanden geleden
  Welkom in Steriel Nederland. Wees bang en laat je prikken... Houdt afstand van elkaar ... en ohh als iemand kucht, sniest of snottert dan gaan de alarmbellen af...
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Looyenga Omdat de maatregelen die helpen tegen EN corona EN griep losgelaten zijn (afstand houden, elkaar niet in het gezicht niezen, handen wassen enzovoort). Dus is de griep (een verzameling van tig varianten) nu weer vrolijk terug en moeten mensen die risico lopen door de griep (ouderen, mensen met longziekten enzovoort) ingeënt worden. Vorig jaar is er ook gewoon gevaccineerd. Ik kan 't weten, ik heb 'm ook gehad toen.
 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Ik blijf de tegenstrijdige berichtgeving wel apart vinden. Immers, eerder dit jaar werd nog gesteld dat er geen griep golf was, o.a. door de Corona maatregelen. Maar nu moet de griepprik ineens alsnog worden gepromoot? Big pharma vaart er wel bij.
 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  @Ceciel, deze is dus wel vrije keuze? wat is het verschil? Griep is zeker zo besmettelijk en dodelijk.
 • Ron Swinkels

  2 maanden geleden
  Fijn dat in ieder geval de farmaceuten er ‘beter van worden’.
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’