Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Meinerswijk. © Rolf Hensel

Grondeigenaar: Meinerswijk op slot na 'nee' bij referendum

ARNHEM - Als Arnhem op 30 november bij het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk besluit dat de huidige visie voor het gebied niet mag worden uitgevoerd, gaat de stadspolder op slot.

Dat zegt grondeigenaar en ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Projectontwikkelaar Roy Hasselerharm van KWP reageert daarmee op de Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk (initiatiefnemers van het referendum). Die wil op 30 november een 'nee', en dan 'samen een prachtig plan maken voor Stadsblokken en Meinerswijk.

Proces
KondorWessels Projecten ziet dat anders, zegt Hasselerharm. „Bij een 'nee' ligt er niets om mee te werken. Zonder visie, zonder regels, kun je geen plan maken. In die situatie zit het proces op slot, en daarmee ook het gebied zelf." Een 'nee' is een 'ja' voor een bedrijventerrein, stelt hij.

De Praets
Hasselerharm doelt op het voormalige steenfabriekterrein bij De Praets. Daarmee gaat KWP noodgedwongen aan de slag als de huidige visie niet kan worden uitgevoerd. Waar nu nog tijdelijke contracten met lage huren gelden, zal na een opknapbeurt de economische waarde van het terrein groeien, zegt de ontwikkelaar.

Lees het volledige artikel in de Gelderlander, editie Arnhem enVeluwezoom van vrijdag 21 oktober 2016, of in de online editie.