Volledig scherm
Het gat in de ruit van de supportersbus van FC Groningen. © Gerrit Haverkamp

Groningse fans gratis in de Goffert na steen door ruit supportersbus

NIJMEGEN - De politie doet volop onderzoek naar de vandalen, die zaterdagavond in Nijmegen de supportersbus van FC Groningen met een steen hebben bekogeld.Daarbij sneuvelde een ruit van de rijdende bus. De politie neemt die steengooierij hoog op.

Het is overigens de vraag of de laffe daad aan NEC-fans valt toe te schrijven. De politie houdt er rekening mee dat de gooiers geen voetbalfans zijn geweest. „We hopen dat getuigen zich melden.”

Poging tot doodslag
De supportersvereniging van FC Groningen gaat aangifte doen van poging tot doodslag. „Dit accepteren wij niet. De 27 fans in de bus moeten ons nog machtigen”, zegt voorzitter John Schurer van de Groningse fanclub. „Voetbalclub NEC en ook de supportersvereniging valt trouwens niets te verwijten. Zij hebben verteld dit heel erg te vinden. Onderling zijn er goede contacten. Volgend jaar mogen onze fans gratis in de Goffert naar binnen.”

Uitnodiging
Een woordvoerder van de NEC bevestigt de geste. „We zullen de 27 fans die zaterdag in de getroffen bus zaten, uitnodigen om volgend jaar de uitwedstrijd in Nijmegen gratis te komen bezoeken.”