Volledig scherm
De controle bij de Ossenberg in Overberg is gericht op mogelijke onjuiste inschrijvingen in de Basis Registratie Personen. © Google

Grootscheepse controle op vakantiepark in Overberg

OVERBERG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft donderdagmorgen een grootscheepse controle gehouden op recreatiepark De Ossenberg in Overberg. Vermoedelijk wordt er volop illegaal gewoond op het vakantiepark.

Aan het begin van de ochtend werd al het in- en uitgaande verkeer gecontroleerd en de personen die daarbij hoorden geregistreerd. Daarna bezochten mensen van onder meer de gemeente, de belastingdienst, uitkeringsinstanties en de politie de recreatiewoningen en hun bewoners. De actie duurde tot het begin van de middag.

Illegaal
Bij de gemeente staan 271 mensen ingeschreven op het adres van het park aan de voet van de Amerongse berg, terwijl permanente bewoning in de ongeveer 400 huisjes er niet is toegestaan. Daarom controleert de gemeente nu van alle mensen of het park hun 'hoofdverblijf'om te wonen is.

Onderzoek
Meer dan 300 mensen werden gecontroleerd. Een kleine tien bewoners zitten er wel legaal, omdat zij ooit door de voormalige gemeente Amerongen een gedoogvergunning hebben gekregen. Sommige bewoners beweren dat ze alleen in het weekend op het park zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van de registratie gaat de gemeente kijken of er actie ondernomen moet worden om de illegale bewoning tegen te gaan. De actie werd op touw gezet omdat er van meerdere kanten signalen binnenkwamen dat er mogelijk illegaal gewoond wordt op het park.

Er zijn geen arrestaties verricht naar aanleiding van eventuele strafbare feiten die door politie of andere instanties geconstateerd zijn. De gemeente wil de komende jaren ook op andere campings zulke controles houden,

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo