Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Grote oversterfte in 2022, in Gelderland meer dan 2000 extra overlijdens

De oversterfte houdt aan. In Gelderland zelfs nog sterker dan gemiddeld: daar gingen vorig jaar bijna 2300 mensen meer dood dan verwacht.

17 reacties

 • G.J.W Wassink

  1 week geleden
  De oversterfte verschilt landelijk niet veel: overal rond de 10%, vergelijkbaar met de coronajaren en best wel hoog natuurlijk. Wat in mijn optiek ook meegenomen moet worden in het onderzoek naar de oversterfte of er verschil in oversterfte is tussen gevaccineerden tegen corona en niet gevaccineerden, dit zou alle discussie hierover weg kunnen nemen. Dit is relatief gemakkelijk omdat alles bij de overheid bekend is, maar om onduidelijke redenen staat de overheid hier heel afwijzend tegenover.
 • Patrick Clusters

  1 week geleden
  @Bert Peters, de vergrijzing is allang meegerekend en valt niet onder oversterfte.
 • Bert Peters

  1 week geleden
  De geboortegolf van direct na de oorlog slaat nu om in een sterftegolf , dus niet zo verwonderlijk en was te verwachten.
 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ Geert Loermans,mijn topografie is prima.Dat van die westenwind weet ik ook. Toch blijft Gelderland ongezond. Neem je niet zo serieus. Je kunt mijn naam nog niet eens goed schrijven.
 • G. Peters

  1 week geleden
  Het is in en in triest om te zien hoe de overheden, de zorgsector en bijna de hele media zitten te worstelen met de gigantische oversterfte. Het gaat over zoveel mensenlevens, over zo ontzettend veel leed. En het ergste is nog dat het voorlopig niet vanzelf ophoud. Dus een fatsoenlijk onderzoek is bijna niet meer tegen te houden.