Herdershond Rover kon een ree het ven indrijven doordat hij niet was aangelijnd. Zijn bazin heeft haar les geleerd. Boswachter Jan Meesters kan het waarderen dat zij ruiterlijk haar fout toegaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Herdershond Rover kon een ree het ven indrijven doordat hij niet was aangelijnd. Zijn bazin heeft haar les geleerd. Boswachter Jan Meesters kan het waarderen dat zij ruiterlijk haar fout toegaf. © Marc Bolsius

Haar hond liep los en joeg op een ree: ‘Stom, stom, stom’

WAALWIJK - Het was háár loslopende hond die afgelopen zaterdag in Plantloon een ree aanviel. En ze is erom stijfgescholden. Stom, vindt ze zelf ook. Maar ze ziet het als haar plicht om te waarschuwen, hoe makkelijk het je kan overkomen. ,,Dat vind ik moedig”, zegt de boswachter. 

3 reacties

 • Marijke Both

  1 week geleden
  Blijkbaar moet je eerst de ellende aan den lijve ervaren voordat je het begrijpt. Deze vrouw zal het niet snel nog eens doen, maar als alle hondeneigenaren eerst zo'n ervaring moeten hebben, voordat ze luisteren is er geen wild meer in de Nederlandse natuur.
 • m bruijn

  2 weken geleden
  Doet ie anders nooit.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Laten we nu reëel zijn: de hond laten loslopen waar dat niet mag is meer regel dan uitzondering. En daarop wijzen wordt niet gepikt. Dat is de dagelijkse praktijk in Nederland. Dus dat gejank achteraf is hypocriet.
 1. Gaan we weer massaal bultjes krabben door de brandharen van de eikenprocessierups?
  PREMIUM
  1

  Gaan we weer massaal bultjes krabben door de brandharen van de eikenpro­ces­sie­rups?

  BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL/MEIERIJSTAD - We zijn het door de corona bijna vergeten, maar in 2019 lag half Nederland er ’s nachts wakker van. Bultjes krabben vanwege de brandharen van de eikenprocessierups. Het was een ware plaag. Hoe hangt de vlag er nu bij? Krijgen we weer zo’n krabzomer? En hebben de aanvalsplannen van gemeenten effect om deze ‘stiekemerd’ voor eens en voor altijd de baas te worden?
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af